DNA vine în Republica Moldova

  • 11 Mai 2015 15:00
DNA vine în Republica Moldova

Șefa DNA din România, Laura Codruța Kovesi, va veni în Republica Moldova, la invitația Prim-ministrului Chiril Gaburici, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său român, Victor Ponta, Premierul Chiril Gaburici a invitat-o pe șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, să întreprindă o vizită de lucru în țara noastră, săptămâna viitoare.

Vizita a fost solicitată în contextul în care Premierul Chiril Gaburici a anunțat mai multe inițiative anticorupție, printre care și impulsionarea reformării instituțiilor de ocrotire a normelor de drept - Procuratura Generală, Comisia Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție.

„Suntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar România este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem că anume discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din România va încuraja autoritățile noastre să fie mai ferme în acțiunile pe care urmează să le întreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele”, a subliniat Premierul Chiril Gaburici, în timpul discuției telefonice cu omologul român, Victor Ponta.

La Chișinău, șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, urmează să se întâlnească cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum și alți responsabili din domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Thu
18
Fri
15
Sat
16
Sun
17
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău