Rusia anunță că peste 30.000 de persoane au fost evacuate din zonele de frontieră cu Ucraina

  • 14 Octombrie 12:32
Rusia anunță că peste 30.000 de persoane au fost evacuate din zonele de frontieră cu Ucraina

Aproximativ 30.400 persoane, inclusiv aproape 8.000 de copii, au fost evacuate din zonele de la granița Rusiei cu Ucraina din cauza bombardamentelor și atacurilor, a declarat comisarul rus pentru drepturile omului, potrivit Agenției Reuters, citată de News.ro.

Tatiana Moskalkova a precizat, într-un interviu acordat postului de presă Argumenty I Fakty, că persoanele evacuate au fost plasate în aproape 1 000 de centre de cazare temporară din Rusia.

Ucraina, invadată de Rusia din februarie 2022, a ripostat prin bombardamente și alte atacuri asupra regiunilor de frontieră ale Rusiei, armata afirmând că loviturile vizează infrastructura esențială pentru efortul de război al Moscovei.

Forțele ucrainene au lansat o incursiune în regiunea Kursk în august, preluând controlul asupra a zeci de așezări și menținând majoritatea pozițiilor de atunci.

Moskalkova a declarat că a primit apeluri referitoare la peste 1.000 de cetățeni ruși din Kursk, a căror localizare este necunoscută și care ar fi fost luați de forțele ucrainene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău