Dmitri Rogozin: militarii ruși vor rămâne mult timp în Transnistria

  • 07 Iulie 2016 09:41
Dmitri Rogozin: militarii ruși vor rămâne mult timp în Transnistria

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, care s-a aflat într-o vizită de două zile în Republica Moldova.

Cei doi oficiali au abordat ultimele evoluții privind principalele elemente de pe agenda bilaterală de cooperare, potrivit unui comunicat de presă al executivului.

Premierul Pavel Filip a salutat reuniunea co-președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, menționând interesul Republicii Moldova pentru amplificarea relațiilor comerciale și investiționale cu partenerii din Federația Rusă și, în special, pentru reluarea exportului producției moldovenești pe piața rusă.

Un alt subiect al discuției l-a constituit reglementarea conflictului transnistrean. În acest context, părțile au pledat pentru promovarea în continuare a negocierilor în formatul 5+2, salutând reluarea recentă la Berlin a discuțiilor în acest format, se spune în comunicatul Guvernului de la Chișinău.

Pe de altă parte, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a vizitat miercuri, 6 iulie, și Tiraspolul, a reluat criticile la adresa integrării europene a Republicii Moldova. El a declarat că militarii ruși din zona de securitate de pe râul Nistru vor rămâne mult timp în regiune, chiar dacă autoritățile de la Chișinău se pronunță de câțiva ani pentru transformarea misiunii de pacificare în una civilă, sub mandat internațional. Totodată, el a avertizat Chișinăul să fie atent în relațiile cu Kievul, inclusiv în ceea ce privește Transnistria. Vorbind despre încercările Chișinăului de a împiedica accesul militarilor ruși în regiunea separatistă, Dmitri Rogozin a declarat că ”tancurile nu au nevoie de vize”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău