Dmitri Peskov: Rusia "este liberă să schimbe configurația forțelor armate de pe teritoriul său" după cum consideră necesar

  • 24 Iulie 2017 17:45
Dmitri Peskov: Rusia

Rusia dislocă pe propriul teritoriu propriile subunități armate, în funcție de situație, susține secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o declarație citată de Interfax.

„Federația Rusă este liberă să schimbe configurația forțelor armate de pe teritoriul său în funcție de cât de oportun este considerat acest lucru”, a afirmat Peskov, comentând declarația Statului-Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei referitoare la dislocarea de către Rusia, în apropierea frontierei cu Ucraina, a trei divizii motorizate.

Întrebat în ce măsură această informație corespunde realității, reprezentantul Kremlinului a răspuns că în acest caz informațiile trebuiesc cerute de la Ministerul rus al Apărării. 

Amintim că șeful Statului-Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Viktor Mujenko, a declarat că în ultima vreme Rusia și-a intensificat prezența militară la frontiera cu Ucraina cu trei divizii motorizate, destinate acțiunilor rapide de ofensivă. După cum a declarat Mujenko, aceste divizii rusești sunt de fapt divizii de șoc.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău