Dmitri Peskov: Rusia ar putea recunoaște alegerile din Ucraina în pofida refuzului Kievului de a accepta observatori ruși

  • 08 Februarie 2019 14:36
Dmitri Peskov: Rusia ar putea recunoaște alegerile din Ucraina în pofida refuzului Kievului de a accepta observatori ruși

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că faptul că Ucraina interzice observatorilor ruși să participe la alegerile prezidențiale ucrainene din 31 martie 2019 reduce din legitimitatea scrutinului, dar acest lucru nu înseamnă că Moscova nu va recunoaște rezultatul alegerilor.

"Știți că atitudinea negativă față de acțiunile autorităților ucrainene pe tema observatorilor a fost exprimată deja de OSCE. De asemenea, considerăm inadmisibile orice restricții privind activitatea observatorilor dintr-o țară sau alta, în acest caz fiind vorba despre observatorii ruși. Credem că astfel de măsuri discriminatorii vor duce, în mod firesc, la scăderea nivelului de legitimitate a alegerilor" - a afirmat Peskov, în fața jurnaliștilor. Întrebat de un corespondent ucrainean dacă aceasta înseamnă că Federația Rusă ar putea să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina, Peskov a declarat:

"Nu, acest lucru nu înseamnă că Rusia ar putea să nu recunoască scrutinul". "Dar, în acest caz, este evident pentru întreaga comunitate internațională că măsurile discriminatorii împotriva uneia dintre țări sau a unor grupuri de țări duc la un nivel mai scăzut de legitimitate" - a completat Dmitri Peskov.

Reprezentantul Kremlinului a făcut aceste declarații după ce Parlamentul de la Kiev a decis să interzică prin lege cetățenilor Federației Ruse să fie observatori oficiali la alegerile prezidențiale, parlamentare și locale din Ucraina. Președintele Petro Poroșenko, la rândul său, a promis să dea ordin Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina să nu permită observatorilor ruși să intre în țară pentru a monitoriza alegerile din 2019.

În plus, Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a comunicat că nu va accepta din partea vreunui deținător de pașaport cerere de înregistrare ca observator oficial la alegerile din Ucraina. Ministerul a subliniat că refuzul de a înregistra astfel de cereri de la cetățeni ai Rusiei nu contravine obligațiilor internaționale ale Ucrainei în domeniul alegerilor libere și democratice.

sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău