Dmitri Peskov a declarat că Putin și Trump au propus orașul Viena pentru întrevederea ruso-americană la nivel înalt

  • 09 Iunie 2018 14:28
Dmitri Peskov a declarat că Putin și Trump au propus orașul Viena pentru întrevederea ruso-americană la nivel înalt

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a declarat că Vladimir Putin și omologul său american, Donald Trump, au examinat, în cadrul ultimei convorbiri telefonice, posibilitatea ca orașul Viena să fie locul pentru desfășurarea întrevederii ruso-americane la nivel înalt, relatează agenția de presă rusă RIA Novosti. 

"Sunt propuse mai multe orașe pentru locul de desfășurare a întrevederii celor doi lideri rus și american. După cum bine știți, acest aspect a fost examinat chiar și de cei doi președinți în cadrul ultimei convorbiri telefonice. Ca urmare, Viena ar putea fi unul dintre aceste orașe", a spus Peskov.

El a menționat că, deocamdată, nu există o înțelegere concretă în acest sens. Președintele rus, Vladimir Putin a declarat recent că mizează pe un dialog constructiv cu omologul său american, Donald Trump.

Pe 8 iunie, presa anunța că autoritățile Austriei au declarat disponibilitatea lor de a găzdui întrevederea celor doi președinți rus și american. Potrivit unui înalt reprezentant al conducerii austriece, citat de presă, întrevederea celor doi va avea loc în vara acestui an, amintește Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău