Dmitri Medvedev: În jur de 25.000 de ruși au revenit în Rusia din Egipt

  • 09 Noiembrie 2015 17:13
Dmitri Medvedev: În jur de 25.000 de ruși au revenit în Rusia din Egipt

În jur de 25.000 de turiști ruși au revenit acasă din Egipt în cursul week-end-ului, a declarat luni, 9 noiembrie, prim-ministrul Dmitri Medvedev.

Declarația a fost făcută în contextul temerilor că prăbușirea avionului rus din peninsula Sinai a fost provocată de o bombă aflată la bord, relatează DPA.

Turiștii ruși se întorc 'cât mai aproape de datele din pachetele lor turistice', a declarat luni Medvedev în cadrul unei reuniuni a cabinetului de luni, potrivit agenției TASS.

El a spus că sunt în jur de 55.000 de turiști încă în Egipt.

Un responsabil din cadrul unui grup de promovare a turismului a declarat că mii de ruși au luat avioane comerciale spre casă, dar fără bagaje.

'Procesul este precum cel normal. Fiecare își face vacanța conform pachetului de care dispune, iar când acesta se încheie pleacă acasă cu un zbor regulat, dar fără bagaje', a declarat Dmitri Gorin, din cadrul Asociației Touroperatorilor din Rusia, pentru Serviciul rus de știri.

Avioanele care pleacă din Rusia pentru a-i aduce în țară pe turiști decolează spre Egipt fără pasageri, a declarat Gorin pentru Vedomosti.

Ministerul rus pentru Servicii de Urgență a informat că bagajele urmează a fi transportate acasă cu avioane cargo, patru astfel de curse urmând să plece luni.

Președintele rus Vladimir Putin a dispus o suspendare a zborurilor de pasageri din Rusia spre Egipt, după ce un avion de linie s-a prăbușit la 31 octombrie deasupra Peninsulei Sinai, provocând moartea tuturor celor 224 de pasageri, în urma a ceea ce pare tot mai probabil să fi fost explozia unei bombe aflate la bordul avionului.

O suspendare pe termen lung a zborurilor din Rusia va afecta economia Egiptului, în condițiile în care Egiptul este cea mai populară destinație turistică pentru ruși, conform Agenției federale ruse pentru turism.

În timpul protestelor din Egipt din 2011, Egiptul a pierdut în jur de 200 de milioane de dolari venituri turistice după ce Rusia a recomandat ca timp de câteva luni ca cetățenii săi să evite această țară, relatează ziarul Vedomosti.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:0 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău