Dmitri Kozak ar urma să vină în R. Moldova pentru a conveni asupra aprovizionării cu gaze

  • 17 Octombrie 2021 12:52
Dmitri Kozak ar urma să vină în R. Moldova pentru a conveni asupra aprovizionării cu gaze

Șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, ar urma să vină în Republica Moldova pentru a conveni asupra aprovizionării cu gaze, a declarat vicepreședintele Parlamentului, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, la RTR Moldova, transmite Newsmaker.md.

El a precizat că atunci când reprezentanții Guvernului de la Chișinău au fost la Moscova, i-au adresat o invitație la Chișinău lui Dmitri Kozak și reprezentanților companiei Gazprom, notează sursa citată.

S-a convenit că va veni. Nu s-a stabilit o dată exactă ”, a spus Mihai Popșoi. El a mai amintit că Dmitri Kozak a fost la Chișinău în luna august, atunci când s-a convenit asupra prelungirii contractului de livrare a gazelor pentru Republica Moldova, care a expirat la 30 septembrie.

La începutul lunii octombrie, Moldovagaz a prelungit contractul cu Gazprom pentru furnizarea de gaze doar pentru o lună, la un preț de 790 de USD pentru o mie de metri cubi de gaze. Totodată, Moldovagaz le-a cerut populației și agenților economici să reducă consumul de gaze, deoarece acesta ar fi mai mare decât volumul importurilor.

Pe 7 și 8 octombrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a participat la un forum la Sankt Petersburg, iar la revenire a dat asigurări că prețul pentru consumatorii finali nu se va schimba în luna octombrie. Totodată, autoritățile elaborează măsuri de susținere a populației, a mai spus Andrei Spînu.

Ulterior, la 13 octombrie, în Republica Moldova a fost instituită Starea de alertă în sectorul de gaze naturale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău