Distribuirea unor informații false în presa din stânga Nistrului despre o pretinsă „răpire” a unui cetățean în municipiul Bender, discutată la ședința Comisiei Unificate de Control

  • 01 Decembrie 2022 16:32
Distribuirea unor informații false în presa din stânga Nistrului despre o pretinsă „răpire” a unui cetățean în municipiul Bender, discutată la ședința Comisiei Unificate de Control

La ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control, convocată astăzi la Bender, a fost abordată distribuirea unor informații vădit false în presa din stânga Nistrului despre o pretinsă „răpire” a unui cetățean în municipiul Bender, care ar fi fost pusă în discuție la reuniunea precedentă a Comisiei Unificate de Control.

Delegația Republicii Moldova a deconspirat intențiile propagandistice și de dezinformare ale exponenților Tiraspolului care au scopul de a distrage atenția de la soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate.

În adresarea semnată de membrii delegației Chișinăului se menționează că acțiunile polițiștilor dislocați în municipiul Bender se desfășoară în conformitate cu legislația Republicii Moldova și fără încălcarea principiilor stabilite în Acordul din 21 iulie 1992.

Comandamentul Militar Întrunit și-a prezentat raportul care reflectă situația în  Zona de Securitate pentru perioada 23-29 noiembrie curent, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În contextul menținerii abuzive a posturilor structurilor de forță transnistrene, au fost reluate discuțiile privind luarea unei decizii clare asupra problemei.

Delegația Republicii Moldova a formulat propuneri concludente pentru proiectul deciziei care să asigure retragerea tuturor posturilor ilegale și personalului înarmat instalat abuziv în aria de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

O nouă ședință de lucru a Comisiei a fost programată pentru 8 decembrie curent.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sun
-2
Mon
-1
Tue
-2
Wed
-1
Thu
-1
Arhivă Radio Chișinău