Distincții de stat pentru SunStroke Project

  • 17 Mai 2017 15:37
Distincții de stat pentru SunStroke Project

Membrii și producătorul trupei SunStroke Project, care a obținut la Eurovision 2017 cel mai înalt rezultat în istoria participării Republicii Moldova în această competiție, le-au fost înmânate distincții de stat de către președintele Igor Dodon, transmite IPN.

Distincțiile au fost conferite pentru activitate de creație prodigioasă, succese obținute la Eurovision 2017 și contribuție substanțială la promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova peste hotare. Serghei Ialovițchii – artist-vocalist, Anton Ragoza – artist-instrumentist, Serghei Stepanov – artist-instrumentist au primit „Ordinul de Onoare”. Dmitrii Sergheev, impresar-producător, s-a ales cu medalia „Meritul Civic”.

„Acele emoții pe care le-am trăit cu toții la sfârșitul săptămânii trecute, la finalul acestui concurs – e ceea ce le lipsea cetățenilor Republcii Moldova pe parcursul mai multor ani. Sunt convins, că majoritatea oamenilor, datorită acestor băieți, au simțit mândrie pentru țara noastră. Cântăreții noștri au făcut mai mult decât unii ambasadori pe parcursul întregii sale activități diplomatice, au ridicat imaginea Republicii Moldova la cel mai înalt nivel”, a declarat șeful statului.

SunStroke Project a obținut cel mai bun scor pe care l-a avut vreodată Republica Moldova în cei 12 ani de când participă la Eurovision Song Contest, acumulând 374 de puncte și situându-se pe locul trei. În 2005, formația Zdob și Zdub s-a clasat în finală pe poziția a șasea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău