Dispută între PL și PLR în Parlament

  • 14 Februarie 2014 13:45
Dispută între PL și PLR în Parlament

Decizia deputaților liberal-reformatori de a redenumi fracțiunea liberală în liberal-reformatoare a provocat, vineri, 13 februarie, dezbateri în plenul Parlamentului, Partidul Liberal amenințând că va ataca această hotărâre la Curtea Constituțională.

Deputatul Anatol Arhire din grupul liberal-reformatorilor a anunțat la sfârșitul ședinței de ieri a parlamentului decizia celor 7 deputați care au părăsit Partidul Liberal de a redenumi fracțiunea PL în liberal-reformatoare. Liberala Corina Fusu a calificat aceasta drept o încălcare a Constituției, care ar putea provoca precedente periculoase. Pe de altă parte, șeful direcției juridice a parlamentului Ion Creangă susține că decizia de redenumire a fracțiunii este una legală.

Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat însă că va ataca această hotărâre la Curtea Constituțională. El susține că a fost încălcată Constituția și că aceste abuzuri au loc cu acceptul Coaliției Pro-Europene.

Amintim că în aprilie 2013 un grup de reprezentanți ai Partidului Liberal au părăsit formațiunea, formând ulterior Partidul Liberal Reformator. Printre fondatorii formațiunii sunt și 7 din cei 12 deputați care au acces în parlament pe lista Partidului Liberal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău