Dispariția pentru scurt timp a fotografiei lui Churchill de pe Google stârnește suspiciuni de cenzură. Explicațiile companiei

  • 14 Iunie 2020 16:52
Dispariția pentru scurt timp a fotografiei lui Churchill de pe Google stârnește suspiciuni de cenzură. Explicațiile companiei

Dispariția unei fotografii a fostului prim-ministru britanic Winston Churchill din rezultatele căutărilor Google a stârnit suspiciuni de cenzură în Marea Britanie, într-un moment în care valul de manifestații antirasiste nu l-a ocolit nici pe acest fost lider conservator, în pofida rolului său în al Doilea Război Mondial, scrie Digi24.ro, citând AFP.

În urma căutărilor pe Google a cuvintelor ''prim-miniștri britanici'', fotografiile foștilor șefi ai guvernelor de la Londra sunt afișate într-o ordine cronologică denumită 'Knowledge graph'. Sâmbătă dimineața toate fotografiile acestora apăreau astfel în urma căutării, cu excepția celei a lui Winston Churchill, ceea ce a determinat numeroși utilizatori de Twitter să acuze Google de cenzură.

''Ar fi incredibil să fie o politică deliberată, @Google. Europa Occidentală ar fi fost aproape cu certitudine aservită fără cel a cărui poză este acum absentă'', a scris pe Twitter secretarul de stat britanic pentru dezvoltare regională și guvernare locală Simon Clarke.

Google a reacționat în urma reproșurilor de cenzură și și-a cerut scuze pentru ''îngrijorările'' provocate de acest incident pe care l-a pus pe seama unei ''actualizări automate'' și a promis că va fi soluționat rapid.

Citește și: Un protestatar "Black Lives Matter" a cărat în spate un extremist rănit în timpul manifestațiilor din Londra

Weekendul trecut, statuia lui Winston Churchill amplasată în apropierea parlamentului de la Londra a fost vandalizată în seria de manifestații declanșate de uciderea în SUA a afro-americanului George Floyd de către un polițist american alb în timpul arestării. Inscripția ''a fost un rasist'' a apărut sub numele fostului premier britanic, acuzat că atunci când era la putere a făcut afirmații rasiste, în special la adresa indienilor.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău