Discuții pentru o nouă reuniune în formatul Rusia-NATO

  • 31 Octombrie 2016 13:29
Discuții pentru o nouă reuniune în formatul Rusia-NATO

Consultările cu privire la agenda viitoarei reuniuni în formatul Rusia-NATO se află într-un stadiu avansat, a declarat luni la Moscova ministrul de externe adjunct al Rusiei, Aleksei Meșkov.

"În acest moment, lucrăm la ordinea de zi. Suntem într-un stadiu avansat", a indicat înaltul diplomat rus, precizând că viitoarea reuniune va avea loc la nivel de ambasadori, transmite Agerpres.

Referitor la data acestei reuniuni, Aleksei Meșkov a declarat că nu a fost stabilită deocamdată o dată exactă, dar că se discută.

Ultima reuniune Rusia-NATO, o platformă de dialog între cele două părți, a avut loc în luna iulie după summitul de la Varșovia, în cadrul căruia Alianța a decis să desfășoare până la 4.000 de militari în Est în scopul de a-și consolida securitatea.

De la izbucnirea crizei din Ucraina, în iunie 2014, relațiile dintre Rusia și NATO s-au tensionat la un nivel fără precedent după încheierea Războiului rece, iar ultimele decizii ale Organizației au iritat și mai mult Moscova.

Astfel, ambasadorul Rusiei la NATO, Aleksandr Grușko, a avertizat din nou Alianța Nord-Atlantică, într-un interviu apărut luni în semioficiosul Izvestia, că Moscova nu va lăsa fără răspuns consolidarea prezenței militare a Organizației în Lituania, Letonia, Estonia și Polonia în 2017.

"Măsurile luate de NATO nu vor rămâne fără răspuns", a spus el, remarcând în acest context că Alianța își consolidează și prezența în zona Mării Negre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău