Discuții la MAE cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană

  • 10 Octombrie 19:35
Discuții la MAE cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe, Valeriu Mija, a avut astăzi, 10 octombrie, o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă emis de MAE, discuțiile s-au axat pe ultimele evoluții din dosarul transnistrean, fiind abordate o serie de subiecte, printre ele îngrijorările legate de oprimarea drepturilor omului în regiune și presiunile suportate de populația civilă din stângă Nistrului. Totodată, discuțiile au vizat sincronizarea procesului de reintegrare a țării cu pașii întreprinși în direcția integrării europene a Republicii Moldova.

În context, Valeriu Mija a reiterat poziția fermă a autorităților Republicii Moldova privind soluționarea pașnică a dosarului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. În același timp, s-a reafirmat convingerea că parcursul european al Republicii Moldova va influența pozitiv procesul de reintegrare, fiind nevoie de o bună coordonare a acestora.

La rândul său, ambasadorul Thomas Mayr-Harting a apreciat poziția autorităților de la Chișinău de menținere a dialogului constructiv cu Tiraspolul, inclusiv prin activitatea grupurilor de lucru sectoriale în soluționarea aspectelor economice, sociale și umanitare pentru locuitorii ambelor maluri ale Nistrului, precum și rolul Misiunii OSCE în acest proces. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
12
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău