Discuții la Bruxelles privind problemele cu care se confruntă femeile

  • 05 Iunie 2018 11:00
Discuții la Bruxelles privind problemele cu care se confruntă femeile

Problemele cu care se confruntă femeile se dezbat astăzi și la Bruxelles. Femeile și drepturile lor se află zilele acestea în atenția înalților oficiali ai Comisiei Europene și ai NATO.

Anul trecut, cele două foruri și-au unit forțele în așa numita inițiativă "Reflector", menită să le permită fetelor și femeilor accesul la educație și la locuri de muncă potrivite, fără limite pe criterii de gen, și să le faciliteze implicarea în proiecte de antreprenoriat.

În paralel, 16 tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani din toată lumea, lideri pe diferite sectoare de activitate, cu aptitudini deosebite și experiență în proiecte cu caracter social din țările din care provin, au fost invitați de Comisia Europeană să se implice în căutarea de soluții.

Potrivit celei mai recente statistici, una din trei femei a raportat abuzuri comise asupra ei, dar fenomenul este mult mai amplu, dată fiind înclinația spre tăcerea victimelor. „Este o problemă globală inadmisibilă” - consideră comisarul european pentru cooperare și dezvoltare Neven Mimica.

Discuțiile care vor avea loc la Bruxelles, astăzi și mâine, cu ocazia Zilelor Europene ale Dezvoltării, vin în contextul campaniei recente "MeToo", care a declanșat o reacție în lanț la nivel global. Unele dintre femei au avut curajul să vorbească în public despre ce li s-a întâmplat și le-au inspirat astfel pe altele să dezvăluie experiențe similare, ca în cazul campaniei "Time's Up".

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău