Discuții despre familie, la Biblioteca Națională

  • 14 Mai 17:45
Discuții despre familie, la Biblioteca Națională

Elevi din mai multe școli din capitală au obținut cunoștințe, în cadrul unei conferințe publice, despre familie ca simbol și valoare supremă. Evenimentul a fost organizat de către Centrul de Informare ONU al Bibliotecii Naționale în contextul Zilei Internaționale a Familiei, transmite IPN.

Elena Pintilei, directorul general al Bibliotecii Naționale, a spus că instituția a pregătit o suită de activități consacrate promovării familiei și relațiilor de familie. „Sperăm că tinerii care participă astăzi (la conferință) să revină la Biblioteca Națională chiar în pereche. Pentru începutul vieții lor acesta este un punct de reper. Dacă îți construiești o familie fericită, cu siguranță și copiii care vor crește în această familie vor fi buni cetățeni ai societății. Fără cei șapte ani de acasă, un copil nu poate ajunge un om bun în societate”, a menționat directorul BNRM.

Doctorul habilitat în pedagogie Larisa Cuzneţov a venit să le vorbească tinerilor despre familie pentru a-i sensibiliza și a-i motiva să-și construiască familii fericite. Invitarea tinerilor la un astfel de eveniment vine să le fortifice abilitățile de familist și cele parentale. Tinerii trebuie să cunoască ce este important pentru o familie și ce trebuie să facă pentru a avea relații de familie bune.

Nina și Ion Stratulat sunt căsătoriți de 53 de ani și au venit să le împărtășească tinerilor „tainele” unei familii fericite. Nina Stratulat menționează că, „dacă există iubire sinceră, o căsnicie se transformă într-un legământ sfânt, care ține un soț și o soție unul lângă altul”. „Unul fără altul parcă nu ai putea să reziști. Ne-am completat tot timpul. Ne-am ajutat, ca să susținem această verigă, familia”, a spus Nina Stratulat.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, la 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
24,06 °C
cer senin
Umiditate:38 %
Vint:0,5 m/s
Mon
25 °C
Tue
24 °C
Wed
23 °C
Thu
22 °C
Fri
19 °C

Curs oficial BNM 26 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău