Discuții cu privire la Afganistan | „Semnale foarte pozitive” după o întâlnire între talibani și americani la Doha

  • 30 Iulie 2018 09:08
Discuții cu privire la Afganistan | „Semnale foarte pozitive” după o întâlnire între talibani și americani la Doha

O întâlnire între diplomați americani de rang înalt și reprezentanți ai talibanilor desfășurată în ultimele zile la Doha (în Qatar) pe tema posibilității încetării focului în Afganistan s-a încheiat cu 'semnale foarte pozitive' și cu decizia de a organiza și alte întâlniri, potrivit unor surse apropiate discuțiilor, citate duminică de Reuters.

Întâlnirea dintre delegația condusă de Alice Wells, subsecretar de stat adjunct pentru Asia de Sud și Centrală în Departamentul de Stat al SUA, și reprezentanți ai talibanilor a fost invocată în premieră de publicația Wall Street Journal, dar nu a fost confirmată oficial.

Potrivit unui responsabil taliban, care a făcut parte din delegația de patru persoane trimisă de gruparea rebelilor islamiști afgani, reuniunea a oferit 'semnale foarte pozitive' și a avut loc într-o 'atmosferă prietenoasă' într-un hotel din Doha.

Dar 'nu se poate vorbi de negocieri de pace', a insistat acesta. 'Este vorba de o serie de întâlniri destinate inițierii unor discuții oficiale. Am convenit să ne întâlnim din nou în curând și să rezolvăm conflictul afgan pe calea dialogului', a mai spus reprezentantul delegației talibanilor.

Aceste discuții au avut loc în absența reprezentanților guvernului afgan, talibanii insistând asupra acestui punct, a indicat același responsabil taliban.

Întâlnirea de la Doha, unde talibanii dețin un birou politic, urmează după alte două reuniuni între americani și talibani în ultimele luni, conform Reuters. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău