Discuții contradictorii la Parlament între transportatori și ANTA

  • 07 August 12:53
Discuții contradictorii la Parlament între transportatori și ANTA

Discuții contradictorii au avut loc astăzi, 7 august, la Parlament între o parte a transportatorilor auto și responsabili de la Agenția Națională a Transportatorilor Auto.

O parte dintre transportatori, inclusiv cei care au protestat ieri la vama Leușeni, le cer autorităților să găsească soluții pentru a-și putea legaliza activitatea. Ei afirmă că deși au licențe pentru transport internațional, sunt opriți în trafic, le sunt puse amenzi și le sunt ridicate plăcuțele de înmatriculare. Transportatorii care au protestat anterior spun că această afacere a fost monopolizată de companiile și asociațiile mari de transport.

La rândul lor, reprezentanții ANTA susțin că licențele de care dispun acești transportatori nu mai sunt valabile, întrucât legislația a fost abrogată. De asemenea, autoritățile sunt de părere că acești transportatori auto ar fi induși în eroare de firmele pentru care lucrează și care ar admite unele ilegalități.

La ședința de la Parlament, organizată de deputații de la Platforma DA, au participat și reprezentanți ai asociațiilor de transportatori. Aceștia spun că protestatarii sunt niște victime ale unor scheme mai vechi și că activitatea lor nu este una legală.

Mai mulți transportatori auto au blocat joi seara traseul la punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din Rep. Moldova, în semn de protest față de restricțiile impuse la călătorie. După intervenția forțelor de ordine, traseul a fost deblocat. Poliția de Frontieră califică protestul șoferilor care operează curse internaționale ca fiind ilegal și susține că blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni creează neînțelegeri din partea altor cetățeni aflați în trafic.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16
Cer fragmentat
Umiditate:41 %
Vint:1 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
22
Sat
23

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău