Discuții aprinse la ședința Guvernului între Recean și Vlah referitor la liderul Tatarstanului / Premierul: Nu îi vom lăsa să se implice în politica noastră

  • 19 Aprilie 2023 11:10
Discuții aprinse la ședința Guvernului între Recean și Vlah referitor la liderul Tatarstanului / Premierul: Nu îi vom lăsa să se implice în politica noastră

În debutul ședinței Guvernului de astăzi, 19 aprilie, premierul Dorin Recean s-a referit la interdicția impusă liderului Tatarstanului (Federația Rusă) Rustam Minnihanov, de intra pe teritoriul R. Moldova, menționând că persoanele care susțin războiul, uciderea femeilor, copiilor din Ucraina, nu au ce căuta în acest stat. Prin discursul său i-a reproșat bașcanului Irina Vlah, că în situația dată nu și-a expus părerea cum o face de obicei. În replică, Irina Vlah i-a răspuns că Găgăuzia are stabilite relații de prietenie cu Tatarstanul de 25 de ani, transmite Radio Chișinău.

Unii, pretinzând că sunt religioși, au încercat să vină la Chișinău și să se implice în politica locală. Cetățenii care temporar sunt deputați și invită aici pe cei care ajută la uciderea oamenilor, uciderea copiilor, uciderea femeilor în Ucraina nu au ce căuta aici.

Ei temporar sunt deputați și acest lucru nu le dă dreptul să se poarte urât cu cetățenii care sunt în exercitarea funcțiilor.

Cei care cheamă agresorii, chiar dacă au statul de deputat, le recomand să nu o facă. Doamna vlah, dumneavoastră de obicei citiți lecții de morală. Nu am auzit să vă expuneți”, a menționat Dorin Recean.

În replică, Irina Vlah a enumerat ajutoarele primite din partea Tatarsatnului și s-a arătat nemulțumită de faptul că premierul s-a referit la ea în discursul despre Rustam Minnihanov.

Această asociație nu este agresor pentru țara noastră. V-am spus că avem relații de prietenie de 25 de ani. Ei au oferit echipament pentru spitalele noastre, calculatoare pentru școlile noastre, instrumente muzicale pentru școlile de artă. Nu înțeleg de ce v-ați referit la mine. Faceți politică”, a declarat Vlah.

După discuțiile aprinse, Dorin Recean i-a cerut lui Nicu Popescu să-i verifice pe cei doi reprezentați ai Federației Ruse care îl însoțeau pe Minnihanov și să le retragă acreditarea, ulterior pentru a fi expulzați.

Amintim că luni, 17 aprilie, președintele Tatarstanului, una dintre republicile Federației Ruse, Rustam Minnihanov nu a fost lăsat să intre în R. Moldova. Acesta urma să participe la un congres organizat de unul dintre candidații pro-ruși la funcția de bașcan al Gagauziei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău