Discurs Ovidiu Miculescu în deschiderea Conferinței ABU Media 2020

  • 30 Iunie 2015 11:48
Discurs Ovidiu Miculescu în deschiderea Conferinței ABU Media 2020

Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune, gazda acestui eveniment, Ovidiu Miculescu, a deschis Conferința "Media 2020".

Ovidiu Miculescu: Avem aici patru continente, nu doar două, mai mult decât ne așteptam. Deci, Excelențele dumneavoastră, distinse domnule doctor Javad Mottaghi, distinși delegați, doamnelor și domnilor, dragi colegi, este plăcerea mea și privilegiul de a vă ura un călduros bun venit, din partea Radio România, și a vă spune cât de recunoscători suntem față de Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific pentru acceptarea invitației de a ne reuni la București pentru acest eveniment remarcabil, care are loc pentru prima dată în afara ariei geografice Asia-Pacific. Ne exprimăm profunda recunoștință domnului doctor Javad Mottaghi, care a manifestat încredere în noi, care a înțeles faptul că Radio România poate fi și este un partener de nădejde.

Aș dori să le mulțumesc, de asemenea, tuturor organițiilor mass media internaționale care au considerat că este important să participe la Conferința Media 2020, precum Conferința Permanentă a Audiovizualului Mediteranean, Grupul European de Reclamă, Grupul European pentru Reclamă Televizată, Uniunea Audiovizualului din Statele Arabe. Faptul că ne adunăm aici, din nou, sub egida comună a Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific, a Uniunii Europene a Audiovizualului și Radio România este de bun augur și consider că aceste zile constituie o ocazie deosebit de bună pentru a reînnoi contracte, pentru a construi această punte prodigioasă între continente.

Această reuniune remarcabilă adună laolaltă reprezentanți cheie din Asia, Europa, America de Nord și Australia, uniți de subiectul comun al peisajului deosebit de dinamic în mass media. Sunt uimit de rapiditatea cu care lucrurile au progresat în ultima vreme. Tema evenimentului reflectă puterea din ce în ce mai mare pe care o are mass media și importanța furnizării de informații de acuratețe miliardelor de oameni de pe toată planeta.

În anul 2020 ne așteptăm ca mass media să se transforme profund, transformarea a început de altfel deja. Printre acestea aș vrea să menționez câteva, consumul de mass media pe aplicații, telefoane mobile, tablete, platforme hibride, care vor continua să ne provoace și să aducă provocări creatorilor de conținut. Aceasta este o provocare deosebită pentru industria mass media și pentru audiovizual, pentru platformele sociale, pentru a crea conținut mai atrăgător, mai interesant pentru public nișă și, mai ales, pentru publicul tânăr.

Trebuie să fim proactivi în recunoașterea provocărilor pe care le avem în fiecare zi, să facem schimb de experiență, ne trebuie mai multe întâlniri de acest tip. În următoarele zile avem ocazia și chiar răspunderea de a pregăti jaloanele viitorului în mass-media. Și acum, cu persiunea dumneavoastră, aș dori să vă prezint, pe scurt, Radio România.

Sper că această scurtă prezentare ne-a adus mai aproape de dumneavoastră.

Vreau să vă mulțumesc pentru atenție, să vă urez bine ați venit la București, un punct important în Europa și în lume, și sper să avem o conferință foarte fructuoasă. Vă mulțumesc din inimă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău