Directorul Volkswagen știa despre manipularea software a emisiilor de gaze înaintea autorităților, potrivit Der Spiegel

  • 19 August 2018 14:23
Directorul Volkswagen știa despre manipularea software a emisiilor de gaze înaintea autorităților, potrivit Der Spiegel

Herbert Diess, directorul executiv al Volkswagen, ar fi fost informat de existența software-ului de manipulare a emisiilor de gaze cu două luni înainte ca autoritățile de reglementare să înceapă o anchetă în acest caz, potrivit Der Spiegel, scrie Mediafax.  

Articolul publicat de Der Spiegel, bazat pe documentele recent dezvăluite de la procuratura din Braunschweig, ridică întrebări asupra companiei VW, referitoare la informarea în timp util a investitorilor cu privire la scandalul care ar fi ajuns la peste 27 de miliarde de dolari în amenzi și penalități.

Potrivit agenției de știri Reuters, procuratura din Braunschweig nu a oferit încă niciun răspuns.

Răspunzând la raportul publicaței germane, producătorul auto a reiterat sâmbătă că membrii consiliului de administrație nu și-au încălcat obligațiile de divulgare și au decis să nu informeze investitorii mai devreme, deoarece nu au reușit să înțeleagă domeniul de aplicare a eventualelor amenzi și sancțiuni.  

Revista germană susține că autoritățile din Statele Unite au dezvăluit înșelăciunea Volkswagen pe 18 septembrie 2015.

Referindu-se la documentele dezvăluite de procuratura din Braunschweig, Der Spiegel precizează că directorul a fost prezent la o reuniune din 27 iulie 2015, când inginerii și directorii executivi au discutat despre modul de abordare a autorităților de reglementare din SUA care amenința să interzică mașinile VW din cauza nivelurilor excesive de poluare. 

La jumătatea lunii iulie, autoritățile germane au impus o amendă de un miliard de euro grupului auto Volkswagen în ancheta privind manipularea emisiilor poluante, informau publicațiile Die Zeit și T-online, grupul auto Volkswagen transmițând ulterior că "acceptă amenda și își asumă responsabilitatea".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău