Directorul Volkswagen spune că grupul este capabil să producă 50 de milioane de autovehicule electrice

  • 12 Noiembrie 2018 16:48
Directorul Volkswagen spune că grupul este capabil să producă 50 de milioane de autovehicule electrice

Grupul auto german Volkswagen a pus la punct o platformă pentru vehicule electrice și a definitivat un program de achiziții de baterii care să îi permită să producă 50 de milioane de vehicule electrice, a declarat directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess, pentru revista de specialitate Automobilwoche, transmite Reuters.

În anul 2017, întregul grup Volkswagen a vândut la nivel mondial un număr de aproximativ 10,7 milioane autovehicule, ceea ce i-a permis să ocupe titlul de cel mai mare producător auto din lume. 

Herbert Diess a precizat pentru Automobilwoche că platforma de vehicule electrice a fost 'programată' pentru 50 de milioane de unități, adăugând că și achizițiile de baterii au fost pregătite pentru acest număr. '

„Am cumpărat baterii pentru 50 de milioane de vehicule”, a subliniat Herbert Diess. Acesta a mai spus că producătorul german poate realizate importante economii de scară și în consecință va oferi vehicule electrice mai ieftine decât constructorul american Tesla. 

Un purtător de cuvânt de la VW a subliniat că numărul menționat de Herbert Diess se referă la obiectivul teoretic de termen lung pentru platforma de vehicule electrice MEB a constructorului german. Actuala platformă de vehicule a grupului Volkswagen, denumită MQB, a generat vânzări de 50 milioane de vehicule, în principal vehicule cu motoare cu combustie internă, răspândite pe mai mulți ani de vânzări și în rândul a mai multe mărci, a precizat purtătorul de cuvânt. Volkswagen a alocat 50 miliarde de euro pentru achiziționarea de baterii a reiterat purtătorul de cuvânt. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău