Directorul unei agenții de stat a deținut două funcții publice. Ce spune ANI

  • 07 Iulie 2020 12:46
Directorul unei agenții de stat a deținut două funcții publice. Ce spune ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților în privința directorului Agenției pentru Eficiență Energetică.

Potrivit unui comunicat al ANI, in cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit că, în perioada august 2017 – noiembrie 2019, contrar legislației, subiectul vizat a exercitat simultan două funcții publice – calitatea de conducător al Agenției pentru Eficiență Energetică și mandatul de consilier în cadrul Consiliului raional Șoldănești.

În rezultatul materialelor acumulate la dosar, subiectul aflat în funcție de conducere la Agenție a fost remunerat și pentru activitatea de consilier din cadrul Consiliului raional Șoldănești, încasând în toată această perioadă venituri suplimentare în sumă totală de 8546,40 lei, se mai arată în comunicat.

Conform prevederilor legale, subiectul vizat ar fi trebuit să își soluționeze starea de incompatibilitate prin renunțarea la una dintre cele două funcții, în termen de 30 de zile din momentul  apariției incompatibilității.

Pe cauza dată, dacă actul de constatare al ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru inițierea procedurii de demitere a persoanei vizate.

Subiectul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi înscris în Registrul Interdicțiilor, gestionat de către ANI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău