Directorul SIS, la 31 de ani de la înființarea organelor securității statului: Sarcinile ce stau în fața noastră devin și mai dificile

  • 09 Septembrie 11:27
Directorul SIS, la 31 de ani de la înființarea organelor securității statului: Sarcinile ce stau în fața noastră devin și mai dificile

Cu prilejul celei de-a XXXI-a aniversări de la crearea organelor securității statului, directorul, Alexandru Musteață vine cu un mesaj de felicitare. Directorul SIS menționează că sarcinile devin tot mai dificile urmare a creșterii semnificative a riscurilor la adresa unor interese și obiective strategice ale țării, amplificate de agresiunea militară a Rusiei față de Ucraina.

 

Actualmente, ne aflăm într-un proces complex de identificare a rolului și locului SIS în sistemul de securitate națională și de reafirmare a valorilor instituționale. Transformările pe care ni le propunem sunt necesare pentru a putea răspunde noilor provocări, dar, mai ales, pentru a anticipa evoluția mediului de securitate.

Sarcinile ce stau în fața noastră devin și mai dificile, urmare a creșterii semnificative a riscurilor la adresa unor interese și obiective strategice ale țării, amplificate de agresiunea militară a Rusiei față de Ucraina și efectele colaterale a acesteia în Republica Moldova. Va trebui să găsim soluții adecvate pentru probleme atipice, să dezvoltăm noi capabilități informative în domeniile sensibile, precum: contraspionajul, integritatea teritorială, amenințările transfrontaliere, securitate economică, cibernetică, protecția informațiilor clasificate, prevenirea și combaterea terorismului și nu în ultimul rând - apărarea drepturilor și valorilor constituționale.

Determinarea, integritatea, responsabilitatea și perseverența de care dați dovadă, confirmă că împreună vom reuși să ținem la distanță riscurile de securitate și să fundamentăm rolul nostru în comunitatea serviciilor de intelligence internaționale. Succesele Serviciului de Informații și Securitate sunt comune și vreau să vă mulțumesc pentru contribuția și dedicația în slujba cetățeanului, societății și a statului.

Îmi exprim aprecierea pentru toți cei care de-a lungul timpului s-au dedicat profesiei, la fel, recunoștința mea se îndreaptă spre veterani, combatanți și rezerviști ai Serviciului care, în cele mai grele momente, au asigurat apărarea statalității, integrității și demnității naționale.

Evenimentul îmi oferă prilejul să exprim gratitudine colegilor din cadrul instituțiilor statului pentru colaborarea constructivă ce asigură succesul operațiunilor comune. Mulțumesc serviciilor de intelligence partenere, care ne oferă expertiză, cunoaștere și suport, ca să devenim mai bine pregătiți la îndeplinirea misiunilor de securitate națională.

Urez tuturor pace, sănătate, prosperitate, împliniri atât în carieră, cât și în viața personală. Rămân ferm convins că doar împreună suntem o forță capabilă să demonstreze curaj și unitate pentru a asigura securitatea națională și a garanta un viitor prosper Republicii Moldova”, se arată în mesaj.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău