Directorul general al OMS anunță că încă nu se poate declara pandemie de coronavirus

  • 24 Februarie 20:06
Directorul general al OMS anunță că încă nu se poate declara pandemie de coronavirus

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că încă nu se poate vorbi de pandemie în privința coronavirusului, dar fiecare țară trebuie să ia măsuri diferite în privința epidemiei și recomandă regândirea acestora, conform CNN.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că există posibilitatea declarării unei pandemii de coronavirus, dar că, momentan, nu este îndeplinit criteriul răspândirii necontrolate a virusului la nivel global, informează CNN.

„Decizia noastră de a folosi sau nu acest cuvânt (pandemie, n. red.) se bazează pe o evaluare continuă a zonelor geografice afectate de virus, de severitatea afecțiunii pe care o produce și impactul pe care îl are asupra societății în ansamblul său”, a spus directorul OMS, Tedros Ahanom Ghebreyesus.

Șeful OMS a informat că fiecare țară este afectată în mod diferit de acest virus, motiv pentru care fiecare țară ia decizii diferite în încercarea de a opri răspândirea acestuia. El spune că este nevoie ca măsurile să fie regândite și adaptate.

Oficialul a mai spus că, în acest moment, utilizarea termenului de „pandemie” ar produce inutil panică la nivel mondial.

„Această creștere a bruscă a noilor cazuri este cu siguranță îngrijorătoare. Dar am tot vorbit despre necesitatea de a ne baza pe lucruri concrete, iar folosirea acestui cuvânt nu ar face decât să producă panică”, mai spune șeful OMS.

OMS a declarat luna trecută coronavirusul drept urgență de sănătate publică la nivel mondial. Organizația a anunțat că mai multe echipe de specialiști se îndreaptă către Italia și Iran pentru a oferi asistență în urma numărului mare de infecții înregistrate în aceste țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
23
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,1 m/s
Sat
26
Sun
25
Mon
26
Tue
26
Wed
17

Curs oficial BNM 03 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4339 0.1822
USD 17.2272 0.0451
RON 4.0205 0.0394
UAH 0.6337 -0.0089
RUB 0.2448 0.0031
Arhivă Radio Chișinău