În cadrul unei audieri în Comisia pentru securitate internă din Camera Reprezentanților, unde Partidul Democrat deține majoritatea, șeful Biroului Federal de Investigații a spus că Moscova încearcă de asemenea să submineze ceea ce consideră că ar fi establishmentul antirusesc în SUA.
Declarația oficialului american aparte în contextul în care, la data de 7 august, directorul Centrului național de contraspionaj și securitate, avertiza că Rusia, China și Iranul vor încerca să se amestece în alegerile prezidențiale organizate în prima zi de marți a lunii noiembrie, adică pe data de 3 noiembrie.
La aceste afirmații se adaugă recenta dezvăluire a Microsoft Corp, care informa la 11 septembrie că a detectat atacuri cibernetice din Rusia și China care vizau persoane și organizații politice legate de pregătirile pentru alegerile prezidențiale din SUA.
Hackeri au vizat echipele de campanie ale președintelui republican Donald Trump și ale candidatului democrat Joe Biden, a precizat Microsoft la acela moment pe blogul său, precizând că a detectat 200 de atacuri legate de grupuri de hackeri ruși.
Numeroase analize ale agențiilor de informații americane au conchis că Rusia a acționat pentru a stimula campania din 2016 a președintelui Donald Trump și a o submina pe cea a rivalei sale Hillary Clinton. Trump a respins mult timp această acuzație, iar Rusia a negat orice implicare.