Directorul FBI, avertisment: Extremiștii de dreapta din SUA au stabilit legături cu extremiștii din Europa

  • 16 Aprilie 10:07
Directorul FBI, avertisment: Extremiștii de dreapta din SUA au stabilit legături cu extremiștii din Europa

Extremiști de dreapta și rasiști americani au stabilit legături cu activiști străini care împărtășesc aceleași opinii și au călătorit peste hotare pentru a se întâlni cu ei, a declarat directorul FBI, Christopher Wray, într-o audiere în Congresul SUA, a relatat joi Reuters, potrivit Agerpres.

Christopher Wray a afirmat în fața membrilor comitetului de informații al Camerei Reprezentanților că FBI îi consideră pe militanții de extremă dreapta din SUA drept extremiștii interni cu cele mai ample legături internaționale și că aceștia au stabilit relații pe social media în afara țării.

Șeful FBI a menționat că unii extremiști de dreapta americani s-au deplasat în Europa pentru a se întâlni și posibil a se antrena cu activiști europeni.

Afirmațiile lui Christopher Wray sunt concordante cu concluziile unui raport intern al comunității de informații din SUA. Potrivit Reuters, raportul respectiv indică faptul că americani au călătorit în Ucraina pentru a lupta cu forțele pro-ruse împotriva guvernului ales al țării.

Wray nu a precizat la ce rasiști s-a referit, dar raportul respectiv menționa că adepți ai supremației albilor din SUA sunt „personajele cu cele mai persistente și îngrijorătoare conexiuni transnaționale”.

Șeful CIA: „Trebuie să luăm foarte în serios această consolidare”

Pe de altă parte, reprezentanți ai comunității de informații au transmis comitetului de informații al Camerei Reprezentanților că privesc actuala mobilizare militară rusă în apropierea Ucrainei ca pe o „demonstrație de forță”.

Directorii Agenției Centrale de Informații (CIA) și Agenției de Informații privind Apărarea (DIA) le-au transmis congresmenilor că agențiile americane monitorizează mișcările ruse.

„Noi toți trebuie să luăm foarte în serios această consolidare”, a subliniat directorul CIA, William Burns.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
24
Nori împrăștiați
Umiditate:78 %
Vint:5,66 m/s
Wed
25
Thu
25
Fri
27
Sat
26
Sun
23

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău