Directorul Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, Mariana Harjevschi: În cadrul noii ediții a campaniei „Fii deștept! Ia un card inteligent!” punem accent pe colaborarea cu bibliotecile școlare

  • 13 Septembrie 2023 18:42
Directorul Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, Mariana Harjevschi: În cadrul noii ediții a campaniei „Fii deștept! Ia un card inteligent!” punem accent pe colaborarea cu bibliotecile școlare

În scopul atragerii publicului în spațiile de lectură, Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” în parteneriat cu Direcția Cultură și Patrimoniu Cultural și cea pentru Educație Tineret și Sport, de la Primăria municipiului, a lansat campania „Fii deștept! Ia un card inteligent“ - care se află la cea de-a 4 ediție, transmite Radio Chișinău.

În cadrul Campaniei, care se desfășoară în perioada 8 - 30 septembrie, toți cei care pășesc pragul bibliotecii primesc un card de acces, unic pentru toate filialele BM “BP. Hașdeu”, sunt familiarizați cu diversitatea serviciilor oferite, spațiile “îmbietoare la lectură”, participă la diferite activități, menționează directorul bibliotecii, Mariana Harjevschi.

Pe parcursul lunii, în cadrul actualei campanii vor fi organizate  lansări de carte, întâlniri cu scriitori, specialiști din diferite domenii, vizite ghidate ale elevilor la filialele bibliotecii municipale, evenimente on-line. Bibliotecile publice vor trebui să identifice ambasadori ai lecturii - personalități care vor vorbi din propria experiență despre rolul bibliotecilor și a lecturii în comunitate, a mai specificat M. Harjevschi

O noutate a campaniei din acest an va fi accentul pus pe întărirea relațiilor dintre bibliotecile publice și cele scolare, prin semnarea unor acorduri de parteneriat, activități comune. Astfel bibliotecile tind să devină mai utile în procesul didactic, contribuind cu diferite suporturi, întâlniri cu scriitori, etc.

Cardul oferit în cadrul campaniei actuale este gratuit, la fel și cel care se oferă în mod obișnuit utilizatorilor bibliotecii, dar este unul memorabil,  cu însemnele ediției actuale, a menționat directorul bibliotecii municipale.

Harjevschi a mai specificat că această campanie face parte din bunele practici preluate din experiența bibliotecilor europene și a celor din alte țări occidentale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău