Directori noi la „Apă-Canal Chișinău”

  • 22 Mai 2018 15:55
Directori noi la „Apă-Canal Chișinău”

Adunarea Generală a Societății pe Acțiuni „Apă-Canal Chișinău” a acceptat demisia directorului întreprinderii, Veronica Herța, numindu-l în această funcție pe Valeriu Meșca, fost director al Întreprinderii de Stat „Fabrica de sticlă” din Chișinău, transmite IPN. Tot astăzi, 22 mai, în funcția de director economic al întreprinderii a fost numit Andrei Șaptefraț, angajat al SRL „Chișinău-Gaz”. Director tehnic, producție, a devenit Anatol Lichii, care a exercitat până acum funcția de director tehnic adjunct. Iar Viorel Bejan, șeful Direcției control a Inspectoratului Principal de Stat, a fost promovat în funcția de director relații cu clienții, transmite IPN.

Veronica Herța a scris pe o rețea de socializare că niciodată nu s-a ținut de funcții și și-a dăruit toată puterea pentru a asigura o dezvoltare durabilă pentru consumatori și angajații „Apă-Canal Chișinău”. „Public anunț că astăzi de către Adunarea Generală a fost acceptată cererea de demisie din poziția de director general. Eu nu m-am ținut niciodată de funcții. Demnitatea mea este mai presus. Nici în concediu de boală artificial, cum fac alții, nu am de gând să mă duc. Mă dau la o parte… Mă bucur că am reușit să readuc la viață întreprinderea și Proiectul, mă bucur că am reușit să facem o echipă, mă bucur că am reușit să lansăm mai multe proiecte pentru asigurarea unui serviciu mai calitativ consumatorilor, mă bucur că am readus speranța în ochii angajaților. Sunt cu conștiința curată că în toată activitatea mea din cadrul Primăriei mun. Chișinău și din poziția director general la Apă-Canal, mi-am dăruit toată puterea și priceperea pentru a asigura o dezvoltare durabilă în interesul consumatorilor dar și angajaților”, a scris Veronica Herța.

Veronica Herța a mai menționat că a reușit să evite falimentul întreprinderii. „În septembrie 2016, când am venit la Apă-Canal Chișinău în calitate de director general, întreprinderea era practic în prag de faliment: datoriile față de furnizori se ridicau la peste 2 mln euro, iar primul document care mi-a fost pus pe masă a fost ordonanța Instanței privind încasarea a 16,2 mln lei. Anul 2017 pentru S. „Apă-Canal Chișinău” a fost anul în care s-a reușit evitarea falimentului și deblocarea Programului de Investiții finanțat de BERD, BEI și Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate UE! În 2017, întreprinderea a înregistrat profit în valoare totală de circa 9,5 mln lei, comparativ cu 81 mln le. pierderi în 2016. Mulțumiri partenerilor de dezvoltare, Consiliului de Administrare și, nu în ultimul rând, angajaților Apă-Canal Chișinău. Este rezultatul muncii fiecăruia în parte, pornind de la lăcătuș, sudor, șofer, controlor, inginer, contabil și terminând cu echipa managerială! Deoarece oamenii care lucrează la Apă-Canal sunt profesioniști și dedicați muncii! Important este ca toate proiectele inițiate să continue”, a scris Veronica Herța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău