Diplome de excelență pentru medicii din România de la conducerea IMU. „Suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut, pentru solidaritate, profesionalism și curajul de care ați dat dovadă în timpul acestei misiuni”

  • 14 Mai 2020 17:45
Diplome de excelență pentru medicii din România de la conducerea IMU. „Suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut, pentru solidaritate, profesionalism și curajul de care ați dat dovadă în timpul acestei misiuni”

Echipa de medici și asistenți medicali din România au primit Diplome de excelență, joi, 14 mai, de la conducerea Institutului de Medicină Urgentă (IMU).

În cadrul unei ceremonii oficiale, echipa formată din 15 colaboratori medicali, a fost răsplătită simbolic de către directorul Mihai Ciocanu, cu Diplome de excelență, pentru munca și efortul depus în tratamentul pacientilor COVID-19 din Institutul de Medicină Urgentă. ”

„Dragii noștri colegi, parcă mai ieri ați venit și deja au trecut cele 14 zile de muncă asiduă. Noi, colectivul de la IMU vă mulțumim pentru aportul Dvs. care l-ați adus în lupta cu virusul invizibil, dar destul de periculos, COVID-19 și am decis că acest efort trebuie să fie răsplătit cu o Diplomă de excelență. Suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut, pentru solidaritate, profesionalism și curajul de care ați dat dovadă în timpul acestei misiuni”, a menționat Mihai Ciocanu, potrivit unui comunicat al IMU.

Totodată, conducerea IMU a transmis un mesaj de mulțumire Secretarului de stat din România, Raed Arafat, și doamnei profesor Diana Cimpoeșu, medic-șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Spiridon“ din Iași și coordonator SMURD Iași, care a făcut posibilă această colaborare.

Colegii din România au menționat că le-a plăcut experiența trăită alături de personalul medical de la IMU și au făcut fotografii cu fiecare dintre ei.
”Mulțumim pentru primirea călduroasă, pentru profesionalism și curaj. Suntem siguri că această colaborare a noastră va continua și virusul ne va uni și mai tare”, a menționat doctorul Dorin Pulbere, după ce a primit diploma de excelență.

Giorgiana Matei, coordonatoarea grupului, a surprins conducerea spitalului, oferind, în semn de respect, câte un suvenir pentru fiecare participant.
”Vă mulțumim pentru frumoasa colaborare și vă așteptăm la Iași pentru un alt schimb de experiență”, a spus Giorgiana Matei.

Amintim că pe 1 mai, o echipă formată din 15 medici și asistenți medicali din România și-au început activitatea de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă.
Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de România în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău