Diplomația românească, implicată activ în medierea conflictului din Caucaz

  • 05 Noiembrie 2023 16:56
Diplomația românească, implicată activ în medierea conflictului din Caucaz

Ministrul de Externe al Azerbaidjanului, Jeyhun Bayramov, a remarcat o serie de progrese în negocierile de pace cu Armenia și a declarat că așteaptă următoarele propuneri din partea Erevanului privind încheierea unui acord de pace, relatează Report, citată de Radio Chișinău. Mâine, 6 noiembrie 2023, șeful diplomației de la Baku va vizita România, unde va avea consultări bilaterale cu omologul său român, Luminița Odobescu.

Declarațiile ministrului de Externe azer au fost făcute la o conferință de presă după întîlnirea cu ministrul german de Externe, Annalena Berbock, relatează sursa citată.

Ministrul Azerbaidjanului a reamintit că, după războiul pentru Nagorno-Karabah în 2020, continuă demersurile de normalizare a relațiilor dintre Baku și Erevan și "pe întreaga gamă de probleme conexe”. 

"Medierea președintelui Consiliului European, Charles Michel, așa-numitul format de la Bruxelles, a avut un impact pozitiv asupra normalizării relațiilor", a subliniat Bayramov.

Surse oficiale au reamintit că a au fost purtate negocieri timpul unei întrevederi în formatul 3+3 (un format de cooperare regională care unește Azerbaidjanul, Armenia, Iranul, Rusia și Turcia, precum și Georgia, care nu recunoaște acest format datorită participării Federației Ruse).

Prim-ministrul Armeniei Nikol Pashinyan a declarat recent că speră să încheie un acord de pace cu Azerbaidjanul în lunile următoare și să stabilească relații diplomatice cu această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău