Diplomați canadieni din Cuba, afectați de o boală misterioasă. Stafful ambasadei de la Havana a fost redus semnificativ

  • 31 Ianuarie 2019 12:18
Diplomați canadieni din Cuba, afectați de o boală misterioasă. Stafful ambasadei de la Havana a fost redus semnificativ

Canada a anunțat că a a redus la aproape jumătate staff-ul ambasadei din Cuba după ce încă un diplomat a fost afectat de o boală misterioasă, 14 astfel de cazuri fiind confirmate din 2017 până în prezent, scrie The Guardian, potrivit Digi24.ro.

În această perioadă, au fost afectați și 26 de angajați ai ambasadei SUA din Cuba, ei suferind de simptome variate, iar unii dintre ei au fost diagnosticați cu traume cerebrale.

Canada a informat miercuri că testele confirmă cel de-al 14-lea caz, transmite News.ro.

Canada a informat în noiembrie că ia în considerare toate opțiunile privind ambasada sa din Cuba după ce al 13-lea caz a fost confirmat. Din cele 16 poziții de la ambasada canadiană, doar opt au rămas ocupate.

Ottawa a dispus ca familiile diplomaților din Cuba să se întoarcă acasă în aprilie 2018. Printre cei 14 canadieni afectați se numără diplomați și membri ai familiilor lor. Un oficial al guvernului canadian a informat jurnaliștii că cel mai recent caz implică un diplomat care a ajuns în vara lui 2018 la Havana și a prezentat primele simptome pe 29 decembrie.

Canada a anunțat că va avea în continuare un ambasador la Havana, iar oficialii au precizat că serviciile consulare vor fi disponibile pentru canadieni. Însă ei au adăugat că programul s-ar putea modifica în următoarele săptămâni.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău