Diplomat american, convocat de MAE rus pentru „ingerințe” în favoarea opoziției

  • 09 August 2019 16:03
Diplomat american, convocat de MAE rus pentru „ingerințe” în favoarea opoziției

MAE rus a convocat vineri un diplomat al ambasadei SUA la Moscova pentru a protesta față de ceea ce consideră o "ingerință" în favoarea opoziției prin transmiterea de mesaje la adresa manifestației de sâmbăta trecută, reprimată de poliție, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Moscova reproșează ambasadei americane că a postat pe site-ul și pe contul său de Twitter informații privind această manifestație cerând organizarea de alegeri libere, neautorizate de către autoritățile ruse. Aceste mesaje recomandau în special cetățenilor americani prezenți în Rusia să evite zona și conțineau o hartă a circuitului manifestației.

Ministerul de Externe rus a denunțat o ''propagandă în favoarea participării'' la manifestație și ''o încercare de ingerință în afacerile interne'' ale țării.

Rusia a mai convocat joi un diplomat german pentru a denunța ceea ce consideră drept ''apeluri directe la manifestație'' din partea canalului german Deutsche Welle pe rețelele de socializare. Diplomația rusă a criticat o ''ingerință'' și o ''încălcare adusă normelor și eticii jurnalistice''.

Autoritățile ruse se confruntă de câteva săptămâni cu una dintre cele mai importante mișcări de protest de la revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012. Opoziția cere să li se permită candidaților săi să participe la alegerile locale din 8 septembrie.

Mai multe manifestații au fost organizate la Moscova și reprimate ferm de către autorități: ultimele două mitinguri s-au soldat cu peste 1000 de arestări, în timp ce aproape toți reprezentanții opoziției au primit pedepse scurte cu închisoarea.

După represiunea de la manifestația de sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA la Moscova a denunțat pe Twitter ''restricționarea drepturilor cetățenilor ruși de a se exprima''.

O nouă acțiune de protest, de această dată aprobată de autorități, este programată pentru sâmbătă la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău