Dinu Plîngău le cere consilierilor formațiunii din cadrul CMC să-și depună mandatele. Motivul – vinderea terenului din fața magazinului UNIC

  • 18 Februarie 2022 11:03
Dinu Plîngău le cere consilierilor formațiunii din cadrul CMC să-și depună mandatele. Motivul – vinderea terenului din fața magazinului UNIC

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, le cere consilierilor formațiunii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău să-și depună mandatele după ce au votat ieri proiectul prin care municipalitatea cedează terenul de 1,3 hectare din fața magazinului UNIC, unei companii.

El a cerut convocarea de urgență a Consiliului Național Politic al formațiunii pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politic a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar.

Dinu Plângău le-a cerut consilierilor care au susținut proiectul să-și dea demisia pentru prejudiciile aduse imaginii partidului și pentru deciziile unilaterale care nu au fost discutate la partid.

Amintim că ieri, 17 februarie, în CMC a fost votat un proiect prin care municipalitatea cedează terenul din fața magazinului UNIC. Proiectul de decizie a fost aprobat cu votul PSRM și Platformei DA. PAS a votat împotrivă, consilierii PL și cei ai Partidului Șor nu au participat la vot, iar cei de la PUN, PD și PCRM s-au abținut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău