Dinu Plîngău: Aproape toate persoanele promovate recent la CSJ sunt implicate în acte groaznice, inclusiv ca participanți ai unor grupări criminale

  • 14 Decembrie 2020 13:14
Dinu Plîngău: Aproape toate persoanele promovate recent la CSJ sunt implicate în acte groaznice, inclusiv ca participanți ai unor grupări criminale

Deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, a susținut un briefing în legătură cu modul în care sunt promovați judecători cu reputație dubioasă la Curtea Supremă de Justiție.

Potrivit unui comunicat al Platformei DA, acest subiect a fost criticat și anterior, iar acum s-a aflat că mai toate persoanele promovate recent la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) „sunt implicate în acte groaznice, inclusiv ca participanți ai unor grupări criminale, participanți ai evenimentelor din pădurea domnească, atacuri raider, deposedări de terenuri etc”. „Raportul SIS cu griful „secret”, informații din afara sistemului etc ne vorbesc despre faptul că acești candidați sunt persoane total incompatibile cu statutul de membru al CSJ, statul care nu poate fi revocat conform legii”, se mai arată în comunicat. 
Dinu Plîngău a dezvăluit că era gata să divulge informațiile secretizare despre acești candidați, dar cu 10 minute înainte de conferință a fost informat că subiectul numirii judecatorilor ca CSJ este scos momentan de pe ordinea de zi, de amână:
„E o mică victorie a Platformei DA, pentru că am făcut demersuri insistente ieri și astăzi ca acest subiect să fie revăzut. De fapt (unele informații au fost deja strecurate în spațiul public) este vorba de o tentativă de a obstrucționa justiția în ideea că Ilan Șor ar fi avut o înțelegere încă din vară să se întoarcă în R.Moldova. Aceste acțiuni se fac inclusiv în acest context”, a spus deputatul. 
 
De asemenea, Dinu Plîngău a avertizat și mediul judiciar să nu se implice în scandaluri politice, să nu se lasă corupți în contextul revenirii lui Ilan Șor în Republica Moldova, rămânând în libertate și luând o pedeapsă simbolică. Altfel, a spus deputatul, în cazul în care va mai exista o tentativă de acest gen, informațiile despre acești judecători vor fi făcute publice, chiar dacă vor fi apărate de griful „secret”. „Aceste informații sunt de o importanță extraordinară și adevărul prevalează asupra intereselor secretizate”,a conchis deputatul. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău