Din Departament se transformă în Inspectorat General al Carabinierilor. Schimbarea vine și cu o nouă structura și organigrama

  • 18 Iulie 2019 14:15
Din Departament se transformă în Inspectorat General al Carabinierilor. Schimbarea vine și cu o nouă structura și organigrama

Departamentul Trupelor de Carabinieri va fi reorganizat, prin transformare, în Inspectoratul General de Carabinieri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unei hotărâri de guvern, aprobate la 18 iulie. De asemenea, au fost aprobate Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Inspectoratului General de Carabinieri, structura și organigrama acestuia, comunică MOLDPRES.

Efectivul-limită al Inspectoratului General de Carabinieri va avea un  număr de 1187 de unități. Potrivit documentului, structurile principale de ordine și securitate publică sunt Poliția și carabinierii, însă în activitatea acestora „se manifestă suprapuneri și dublări de competențe, fapt ce face dificilă organizarea și desfășurarea misiunilor”.

Potrivit autorilor proiectului, reformarea Trupelor de Carabinieri va fi o transformare a instituției într-o structură polițienească profesionistă cu statut militar, „modernă, eficace și eficientă, transparentă, capabilă să realizeze serviciul public de calitate în beneficiul comunității și să asigure nivelul înalt de siguranță individuală și colectivă la standarde europene”. Până în anul 2020 urmează să fie realizată o înlocuire progresivă a militarilor în termen cu personal profesionalizat. Obiectivul urmărit este ca până la finele anului 2020 ponderea militarilor angajați în bază de contract să ajungă treptat la 100%.

Potrivit Regulamentului aprobat de guvern,  Inspectoratul are misiunea de a apăra drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei prin executarea atribuțiilor de menținere, asigurare și restabilire a ordinii publice, de prevenire și descoperire a infracțiunilor și contravențiilor, de protecție a obiectivelor de importanță deosebită, de prevenire și combatere a terorismului, de asigurare a regimului stării de urgență, de asediu sau de război.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău