Din culisele crizei energetice: Ce au căutat în Republica Moldova șefii de la Inter RAO EES / Mold-street

  • 05 Decembrie 2021 10:13
Din culisele crizei energetice: Ce au căutat în Republica Moldova șefii de la Inter RAO EES / Mold-street

Îngrijorați de o nouă criză energetică în Republica Moldova, o delegație formată din reprezentanți ai grupului rusesc Inter RAO EES, care este proprietarul de facto al Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan, a efectuat la finele lunii noiembrie o vizită în Republica Moldova, în frunte cu șeful diviziei export, Maxim Sergheev, scrie mold-street.com.

Despre eventuale întâlniri la Chișinău, cu oficiali, sau cu reprezentanți ai unor companii din sectorul electroenergetic nu s-a anunțat nimic.
În schimb la Tiraspol, Maxim Sergheev s-a întâlnit cu liderul separatist Vadim Krasnoseliski, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu "neîndeplinirea de către Moldova a obligațiilor de plată pentru gazul rusesc", fapt ce ar fi "dus la apariția unor probleme în sectorul electroenergetic", scrie sursa citată.

Coincidență sau nu dar exact după această vizită Centrala de la Cuciurgan a refuzat să livreze curent electric companiei Furnizare Energie SRL, al treilea furnizor ca mărime de pe piața energiei din Moldova.

Totodată s-ar fi dat de înțeles că faptul că regiunea nu plătește pentru consumul de gaze și a acumulat datorii de peste 7 miliarde de dolari nu ar fi o problemă pentru Inter RAO EES și pentru regiunea separatistă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău