Din cauza ninsorilor abundente pe drumuri se circulă cu dificultate, mai ales în zona de Sud

  • 29 Decembrie 2014 17:05
Din cauza ninsorilor abundente pe drumuri se circulă cu dificultate, mai ales în zona de Sud

Premierul în exercițiu Iurie Leancă a convocat astăzi o ședință de lucru privind situația din țară.

Din cauza ninsorilor abundente pe drumuri se circulă cu dificultate, mai ales în zona de Sud, unde ninsorile sunt mai puternice. Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, drumurile naționale sunt practicabile, dar în condiții de iarnă. Condiții dificile de deplasare sunt înregistrate în localitățile Văleni, Cîșlița Prut, Burlăceni și Iujnaia din raionul Cahul.

După ședință, ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a declarat că nu există drumuri blocate: ”Toate serviciile lucrează în regim non-stop, la deszăpezirea drumurilor sunt antrenați în jur de 500 de muncitori, 268 de unități de autospeciale. Pe direcția sud, acolo unde avem o situație mai grea, temporar va fi sistată circulația tirurilor. Toate blocajele au avut loc din cauză că mașinile nu erau echipate pentru iarnă, erau cu cauciucuri de vară. Nu avem nici un drum blocat, pe țară, toate drumurile sunt practicabile, apar situații temporare la sud, dar se curăță și se deschide circulația”.   

În urma condițiilor meteo nefavorabile de la energia electrică au fost deconectate parțial 16 localități din 7 raioane. Fără curent au rămas parțial localități din raioanele Hâncești, Strășeni, Orhei, Cantemir, Cahul, Cimișlia și regiunea Găgăuză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău