Din 4 mai se reiau activitățile de comerț cu amănuntul

  • 30 Aprilie 2020 14:50
Din 4 mai se reiau activitățile de comerț cu amănuntul

Activitățile de comerț cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri și produse vor fi reluate din 4 mai. Excepție vor face unitățile comerciale amplasate în centre comerciale, în piețe, inclusiv piețe auto, în aeroporturile și porturile internaționale și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale din 29 aprilie, transmite IPN.

Din aceeași dată, se reia activitatea de comerț a produselor la pachet și în regim catering prin unitățile de alimentație publică și prin unitățile ce comercializează produse de patiserie, panificație și alte produse alimentare cu vânzare la geam.

Pot relua activitatea și comercianții de produse alimentare la pachet prin unitățile de alimentație publică din cadrul unităților de comercializare a produselor petroliere, cu excluderea posibilității de consumare a acestora în incinta sau teritoriul unității.

Prin aceeași dispoziție, patentele valabile în perioada stării de urgență se suspendă pe perioada acesteia, la cererea titularului de patentă, depusa la Serviciul Fiscal de Stat, în termen de până la 30 de zile din momentul ridicării stării de urgență. Termenul de valabilitate ce se cuprinde în perioada de suspendare se restabilește și se prelungește ulterior, la cererea titularului de patentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău