Din 1 septembrie, școlile își reiau activitatea cu prezența fizică a elevilor

  • 23 August 2021 17:14
Din 1 septembrie, școlile își reiau activitatea cu prezența fizică a elevilor

Toate școlile, atât cele publice, cât și cele private de toate tipurile din Republica Moldova, vor începe noul an de studii, la 1 septembrie, cu prezența fizică a elevilor și profesorilor, a decis astăzi Comisia Națională de Sănătate Publică.

Școlile trebuie să respecte regulile anti-pandemice - distanța socială, dezinfectarea, curățenia și aerisirea încăperilor, a precizat ministrul Sănătății Ala Nemerenco.
Comisia Națională de Sănătate Publică recomandă vaccinarea a cel puțin 95 la sută din personalul angajat în instituțiile de învățământ - cadrele didactice, nedidactice și cele auxiliare, până la data de 1 octombrie. Personalul nevaccinat va prezenta, o dată la 14 zile, un test la Covid-19, efectuat din banii proprii. Profesorii vaccinați cor prezenta certificatul de vaccinare.
Ministrul Sănătății a mai informat că la sărbătorile naționale, participanții la parada militară de pe 27 august vor fi vaccinați, inclusiv invitații de rang înalt. Programul festivităților va fi scurtat, până la ora 18:00, iar toți spectatorii vor fi nevoiți să păstreze distanța socială de cel puțin un metru între ei și să poarte masca de protecție corespunzător.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:47 %
Vint:6,69 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău