Din 1 ianuarie intră în vigoare noua lege privind activitatea de asigurare sau de reasigurare

  • 21 Decembrie 2022 12:02
Din 1 ianuarie intră în vigoare noua lege privind activitatea de asigurare sau de reasigurare

Noua lege privind activitatea de asigurare sau de reasigurare intră în vigoare din 1 ianuarie 2023. Document stipulează o majorare treptată a cerinței de capital minim (capital propriu) pentru societățile de asigurări, care va putea fi realizată în etape, pe parcursul a cinci ani. Totodată, actul normativ prevede și o conformare etapizată (în patru ani) la restricțiile normative privind activele admise pentru acoperirea rezervelor tehnice și la cerința de capital minim, transmite IPN.

Legea privind activitatea de asigurare sau de reasigurare reglementează regulile de înregistrare, autorizare, licențiere, precum și activitatea de asigurare sau de reasigurare și cea de intermediar. De asemenea, aceasta stabilește cerințele prudențiale pentru participanții pe piața de asigurări și regulile de supraveghere a societăților de asigurări sau de reasigurări.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2023, Legea cu privire la asigurări (nr. 407/2006) va fi abrogată. Reglementările emise de autoritatea de supraveghere în baza Legii nr. 407/2006 vor fi aplicate în continuare în măsura în care nu contravin Legii cu privire la activitatea de asigurare sau de reasigurare, până la declararea explicită a nulității lor, precizează Comisia Națională a Pieței Financiare într-un comunicat de presă.

Legea privind activitatea de asigurare sau de reasigurare a fost votată de Parlament pe 7 aprilie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău