Diferența dintre sectorul bancar și cel nebancar, campanie de informare

  • 31 Martie 2021 09:52
Diferența dintre sectorul bancar și cel nebancar, campanie de informare

Atât sectorul bancar, cât și cel nebancar, formează sistemul financiar al țării, unde cei care au economii le pot învesti. Totodată, cei care au nevoie de resurse financiare, le pot atrage. Informațiile despre diferențele dintre cele două sectoare sunt prezentate într-un video prezentat de către Banca Națională a Moldovei în contextul campaniei de informare și sensibilizare „Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic”, care a fost lansată în această săptămână, transmite IPN.

Sectorul bancar include băncile comerciale licențiate, care în Republica Moldova sunt 11 la număr. Din sectorul nebancar fac parte societățile de investiții – companiile de asigurări, organizațiile de creditare nebancară, asociațiile de economii și împrumut.

În sectorul bancar investițiile iau forma depozitelor, iar sumele de până la 50 de mii de lei sunt garantate, adică primește banii înapoi, indiferent de evoluțiile economice sau crizele bancare.

Oamenii pot investi și în sectorul nebancar, de exemplu în titluri financiare, iar agențiile de economii și împrumuturi pot atrage împrumuturi de la locuitorii din zonă. De obicei, entitățile nebancare operează cu banii proprii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău