Diaconia | Copiii din prima generație a Centrului Maternal au mers în clasa I

  • 11 Septembrie 2018 13:36
Diaconia | Copiii din prima generație a Centrului Maternal au mers în clasa I

În luna septembrie, anul 2018  proiectul Centrul Maternal „În brațele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia” împlinește 7 ani de la fondare. Acest proiect are drept scop asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie.  

În toată această perioadă, Centrul Maternal a reușit să acorde asistență a 105 cupluri mamă-copil. Doar în acest an, 14 cupluri au beneficiat de asistență complexă.

Mihaela Belei, coordonator program „În brațele mamei”: „În fiecare an, în luna septembrie, Centrul Maternal își deschide ușile pentru toți beneficiarii asistați. Ne bucurăm de fiecare dată să vedem copilașii cum cresc sănătoși și cel mai important, alături de mamele lor. Primii copii asistați în centru, au mers anul acesta în clasa I, iar mamele lor ne mai sună și acum dacă au nevoie de ajutor. Suntem bucuroși că au găsit aici sprijinul de care au nevoie și că putem în continuare să îi ajutăm.”

În cadrul proiectului toate cuplurile mamă-copil beneficiază de: întreținere și cazare, asistență spirituală, consiliere juridică, consiliere psihologică, grup de auto-ajutor, educație parentală, informare despre serviciile sociale prevăzute de legislație, ajutor în perfectarea actelor, încadrarea în câmpul muncii etc.

Centrul asigură suportul mamelor cu copii nou-născuți, constrânse să recurgă la abandon, mame solitare, mame minore, mame provenite din familii cu venituri mici sau marginalizate,gravide în ultimul trimestru de sarcină, aflate în situație de risc.

După găsirea unei soluții și ieșirea din Centrul Maternal, familiile sunt monitorizate și asistate în comunitate de către Centrul de Consultanță.

Centrul Maternal „În brațele mamei”  face parte din programul cu același nume al Misiunii Sociale „Diaconia”, care are ca scop asistarea mamelor aflate în situație de criză. Pe lângă Centrul de Consultanță și cel Maternal, unele dintre ele continuă parcursul de integrare socială în Centrul de găzduire secundară ,,Casa Maria".

Sursa: Diaconia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău