DGLCA lansează licitația pentru sterilizarea animalelor de companie de rasă comună

  • 23 Februarie 2022 12:51
DGLCA lansează licitația pentru sterilizarea animalelor de companie de rasă comună

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a lansat licitația pentru serviciile de sterilizare, vaccinare și microcipare a animalelor de companie de rasă comună din municipiul Chișinău. În cadrul proiectului, în anul curent urmează a fi sterilizați 1000 de câini și 1000 de pisici cu stăpân.

Karl Luganov, șeful-interimar al Secției control și protecție a animalelor din cadrul DGLCA, a precizat pentru IPN că proiectul are drept obiectiv prevenirea înmulțirii necontrolate a câinilor și pisicilor.

Până în data de 4 martie, reprezentanții clinicilor veterinare care vor să participe la licitație vor avea posibilitate să adreseze întrebări și să înainteze propuneri cu privire la desfășurarea concursului. Ofertele vor fi depuse în perioada 4-16 martie.

Potrivit lui Karl Luganov, vor fi selectate serviciile clinicii care va propune cele mai mici prețuri. Dacă mai multe clinici veterinare vor propune aceleași prețuri, va fi declarată câștigătoare clinica care a depus prima dosarul pentru concurs.

Pentru sterilizarea gratuită a animalelor fără rasă, proprietarii vor trebui să îndeplinească o anchetă electronică. Clinica veterinară câștigătoare va steriliza, vaccina împotriva rabiei, va microcipa și va elibera pașapoarte veterinare pentru animalele respective. O persoană care are mai multe 
animalele de companie va putea aduce să sterilizeze în cadrul proiectului cel mult două animale.   

Pentru desfășurarea proiectului în bugetul municipal din anul curent este prevăzută suma de 1,169 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău