Dezvoltarea relației cu Republica Moldova - o prioritate de prim rang pentru Guvernul României

  • 19 Mai 2018 10:11
Dezvoltarea relației cu Republica Moldova - o prioritate de prim rang pentru Guvernul României

Dezvoltarea relației cu Republica Moldova este o prioritate de prim rang pentru Guvernul României și un subiect asupra căruia există un larg consens la nivelul întregii societăți românești, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care a efectuat vineri o vizită în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la București, citat de Agerpres, în cadrul vizitei desfășurate în contextul intensificării contactelor politico-diplomatice dintre cele două țări, Victor Negrescu a avut întrevederi cu premierul moldovean Pavel Filip, cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, cu Daniela Morari, vice-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, respectiv cu Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova.

În cadrul discuțiilor, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanța prioritară pe care țara noastră o acordă dezvoltării relației cu Republica Moldova, reiterând angajamentul ferm al României pentru sprijinirea parcursului european al acestei țări, în baza procesului de reforme și a priorităților asumate în contextul implementării Acordului de Asociere dintre R. Moldova și UE.

"Dezvoltarea relației cu Republica Moldova este o prioritate de prim rang pentru Guvernul României și un subiect asupra căruia există un larg consens la nivelul întregii societăți românești. Din această perspectivă, România va continua susținerea fermă și consecventă pe calea reformelor și a integrării europene, în consens cu aspirațiile cetățenilor acestei țări", a declarat Victor Negrescu, citat în comunicat.

Părțile au discutat și despre perspectiva organizării, la București, a unei noi sesiuni a Comisiei Interguvernamentale România - Republica Moldova pentru Integrare Europeană, a cărei activitate oferă un cadru adecvat pentru ca România să poată împărtăși din experiența pe care a dobândit-o în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Conform MAE, întâlnirile cu oficialii din Republica Moldova au prilejuit totodată oportunitatea prezentării de către ministrul delegat a stadiului pregătirilor pentru preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului viitor.

"În calitate de viitoare președinție a Consiliului UE, ne propunem să folosim orice oportunitate pentru valorificarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, în concordanță cu nivelul de ambiție al Chișinăului în 2019. Pe parcursul mandatului său, România va promova o Uniune Europeană capabilă să proiecteze mai multă stabilitate, democrație și prosperitate în vecinătatea sa, în contextul momentului de bilanț al Parteneriatului Estic, la zece ani de la momentul lansării acestui cadru de cooperare", a subliniat Negrescu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău