DEZVĂLUIRI. Procurorul general este controlat de PDM

  • 04 Decembrie 2015 11:10
DEZVĂLUIRI. Procurorul general este controlat de PDM

Procurorul general, Corneliu Gurin, este controlat de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc.

 Procuratura nu este capabilă să lupte cu oligarhia, iar Republica Moldova este un stat captiv. Declarații în acest sens au fost făcute de către fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, în cadrul emisiunii „Interpol, de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Potrivit lui Diacov, Corneliu Gurin a ajuns întâmplător la cârma Procuraturii Generale, după ce a încheiat un contract cu PDM. „Procuratura Generală nu luptă cu oligarhii și cu procurorii corupți pentru că are nevoie de ei. Concursurile de promovare și angajare a procurorilor sunt făcute de ochii lumii, deoarece câștigătorii sunt cunoscuți din timp. Ei își pun oamenii lor. Procurorul general este controlat de PDM, iar el, la rândul săi, controlează Procuratura. A fost un caz când un procuror, care nu convenea lor, a câștigat întâmplător după merit concursul de promovare. Pentru ca nu era dorit în funcția respectivă, i-au intentat dosar penal și a fost anunțat concurs repetat”, a spus fostul procuror.

Ion Diacov s-a referit și la evenimentele din 7 aprilie 2009. „Au fost comise falsuri și încălcări grave. Nu constă problema în faptul că judecătorii au judecat în comisariate. Problemă constă în faptul cum au fost judecați. Majoritatea tinerilor au fost reținuți cu încălcări grave ale legislației, multora li s-au perfectat mai apoi procese verbale că ar fi fost reținuți în flagrant. Dar nimeni așa și n-a fost pedepsit, iar unii au fost promovați”, a spus Diacov.

Ion Diacov, care este frate cu președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a anunțat la începutul săptămânii că în semn de protest pleacă definitiv din Procuratură și renunță la toate distincțiile de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău