Dezmințire

  • 05 Decembrie 2023 15:13
Dezmințire

„În știrea „Partidul lui Gheorghe Cavcaliuc se retrage de la protestul din fața Parlamentului” publicată pe data de 12 martie 2023 pe site-ul https://radiochisinau.md/”, - a fost comisă o eroare referitor la faptul că fostul șef al poliției Gheorghe Cavcaliuc este dat în căutare internațională pentru acte de corupție.

Confirmăm, că urmare a verificărilor documentare ulterioare, am constatat că informația răspândită, referitor la faptul anunțării domnului Gherghe Cavcaliuc în căutare internațională pentru acte de corupție,- a fost lipsită de substrat factologic și nu corespunde realității. Ne cerem scuze pentru această greșeală regretabilă.

Știrea respectivă trebuie citită în felul următor: „Partidul Acasă Construim Europa, condus de fostul șef al poliției Gheorghe Cavcaliuc, cercetat pentru mai multe pretinse fapte penale pe teritoriul Republicii Moldova, a anunțat că nu va participa la protestul de astăzi, 12 martie, al Mișcării pentru Popor, scrie Radio Chișinău. PACE face parte din această mișcare, alături de Partidul Șor.

Cerem tuturor membrilor și simpatizanților Partidului PACE să respecte decizia partidului și să nu meargă astăzi la aceste proteste. Iar dacă careva din colegii noștri vor merge la aceste proteste, Partidul considera că aceștia merg pe cont propriu și nu reprezintă partidul. Menționăm, că acest lucru nu anulează participarea Partidului PACE în continuare de a se consolida în acțiuni pașnice, de colectarea semnăturilor de la cetățeni și revendicarea prin alte manifestări pașnice de la Guvern a cerinței cetățenilor să achite facturile integral pentru lumină, gaz, căldură tuturor moldovenilor pentru 3 luni reci ale anului”, se arată într-un comunicat de presă al PACE plasat pe pagina sa de facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău