Dezbateri între Andrian Candu și Andrei Năstase pe marginea votului uninominal

  • 08 Aprilie 2017 21:36
Dezbateri între Andrian Candu și Andrei Năstase pe marginea votului uninominal

Președintele Parlamentului Andrian Candu și unul din liderii opoziției, Andrei Năstase s-au întâlnit sâmbătă, 8 aprilie, la o dezbatere privind sistemul uninominal de vot la alegerile parlamentare în care și-au exprimat opiniile pro și contra acestor modificări.

Andrian Candu a menționat oportunitățile pe care le-ar aduce un asemenea sistem – inclusiv apropierea dintre deputat și alegători, posibilitatea reîntregirii Republicii Moldova odată cu reprezentarea regiunii transnistrene în Parlamentul de la Chișinău, posibilitatea sancționării deputaților care nu-și îndeplinesc promisiunile.

Pe de altă parte, Andrei Năstase a remarcat mai multe carențe ale proiectului propus de Partidul Democrat, calificând proiectul drept ”tentativă de uzurpare a puterii în stat”. El s-a referit inclusiv la faptul că intenția de retragere a mandatului deputaților este neconstituțională.

Sistemul de revocare a deputaților și alegerile în regiunea transnistreană au fost printre cele mai discutate teme în cadrul dezbaterilor organizate de fundațiile Kondrad Adenauer Stiftung (KAS-Moldova) și Friedrich Ebert Stiftung Moldova (FES), în parteneriat cu Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT și Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale Viitorul (IDIS-Viitorul).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău