Dezbateri în Parlamentul European: Adoptarea unei rezoluții privind ieșirea din carantină și reconstruirea Europei

  • 17 Aprilie 2020 14:10
Dezbateri în Parlamentul European: Adoptarea unei rezoluții privind ieșirea din carantină și reconstruirea Europei

La Parlamentul European este așteptată astăzi adoptarea unei rezoluții prin care statele membre sunt invitate să învețe din experiența actualei pandemii, astfel încât să dea dovadă de mai multă solidaritate pe viitor și să colaboreze mai strâns pentru a construi o Uniunea Europeană mai puternică și mai bine adaptată provocărilor, permițând astfel comisiei să lanseze acțiuni rapide de răspuns în cazul dezastrelor și crizelor, transmite Radio România Actualități

În timpul dezbaterilor de ieri de la Bruxelles, europarlamentarii arătau că Uniunea Europeană ar fi putut acționat mai repede și mai rapid, dar au subliniat că solidaritatea la nivel european a fost acum restabilită.

Uniunea Europeană trebuie să depună mai multe eforturi pentru a reconstrui Europa, pentru a deveni mai rezistentă și mai eficientă, iar acest lucru trebuie să se întâmple urgent - au mai subliniat eurodeputații.

Astăzi este așteptat un vot pentru un proiect de rezoluție privind acțiunea coordonată a Uniunii Europene în vederea protejării cetățenilor săi.

Documentul stabilește o strategie comună de ieșire treptată din carantină și se va conveni asupra unui plan de redresare în cadrul unui nou buget al  Uniunii Europene pe termen lung.

De altfel, tot ieri, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, arătat că Europa a devenit centrul viu al solidarității și sublinia că este nevoie de investiții semnificative pentru a reface economiile din Uniunea Europeană.

Oficialul european a spus că răspunsul colectiv al Uniunii Europene la criza provocată de coronavirus este cel mai impresionant din întreaga lume și depășește 3.000 de miliarde de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău