Dezbateri ale tinerilor: Este femeia mai slabă decât bărbatul ? – o veșnică întrebare, cu un răspuns întotdeauna actual

  • 22 Noiembrie 2020 15:00
Dezbateri ale tinerilor: Este femeia mai slabă decât bărbatul ? – o veșnică întrebare, cu un răspuns întotdeauna actual

O dezbatere la tema “Este femeia mai slabă decât bărbatul”, a fost organizată recent de către Consiliul Local al Tineretului din Băcioi, mun. Chișinău. Evenimentul a întrunit elevi de la liceele “Grigore Vieru” din localitate și „Iulia Hașdeu” din or. Chișinău și a fost o dovadă a faptului că tinerii de astăzi știu să se implice, să iasă din zona confortului și să discute cu respect, aducând argumente și apărându-și punctul de vedere, a menționat Mădălina Șalaru, președinta Consiliului Local de Tineret.

Tinerii au discutat despre distribuirea responsabilităților în familie și societate, drepturile și egalitatea sexelor, problema violenței, a homosexualității și a impactului acestora asupra familiei și societății. Femeia este mai slabă în virtutea unei constituții mai slabe și de aceea ea a fost, dar a și ales să fie protejată de bărbat, deci situându-se în postură de ființă mai slabă, era opinia membrilor echipei Pro. Ca răspuns, reprezentantele echipei Contra invocau argumentul că femeile în societatea de azi se implică în toate domeniile, de multe ori ducând sarcina greutăților din familie.

Liliana Crețu, moderatoarea activității, membră a consiliului de tineret, e de părerea că fiecare din membrii celor două echipe, au venit cu multe argumente convingătoare: “Erau uneori atât de solide, încât se părea că echipa adversă nu va găsi contraargumente, dar până la urmă toți s-au descurcat de minune. Important e că discuția a fost una amicală și fiecare va avea de meditat la această temă”.

Concluzia la care au ajuns membrii echipelor a fost că cel mai mult contează respectul reciproc, atât bărbatul cât și femeia fiind puternici fiecare prin menirea proprie.

Mădălina Șalari a mai menționat că ciclul dezbaterilor va continua cu alte teme actuale. Iar printre activitățile atractive pentru tineri, organizate de Consiliul Local al Tinerilor din Băcioi, se numără și ședințele clubului „La o ceașcă de lectură”, în cadrul căruia participanții își împărtășesc impresiile despre cărțile citite.

În opinia reprezentanților bibliotecii, în urma acestor activități în care își dau mâna Consiliul local, Biblioteca publică Băcioi și Primăria, are de câștigat întreaga comunitate. Galina Ursu, bibliotecară: “Ne bucurăm că reparația și amenajarea spațiului, pe care am încheiat-o recent cu suportul Primăriei, ne permite să avem condiții mai bune pentru cititori, dar și pentru găzduirea unor manifestări, precum este cea de astăzi, sau altele ce se desfășoară cu succes la biblioteca noastră”, a menționat Galina Ursu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău